21 اردیبهشت 1398 - 10:55 شناسه خبر: 7542 نسخه چاپی

سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد:

قیمت مواد غذایی به بیشترین میزان 10 ماه گذشته خود رسید

قیمت مواد غذایی به بیشترین میزان 10 ماه گذشته خود رسید سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد:
طبق آخرین گزارش فائو از تغییرات قیمت مواد غذایی در ماه آوریل سال 2019، شاخص قیمت کل مواد غذایی با 1.5 درصد رشد نسبت به ماه گذشته مواجه بوده است به طوری که به استثنای غلات سایر کالاهای اساسی شامل لبینات، گوشت،روغن های نباتی و شکر افزایش قیمت داشته ند.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران آخرین گزارش فائو از قیمت های جهانی کالاهای اساسی در ماه آوریل سال 2019 گویای افزایش قیمت های جهانی لبنیات، گوشت، روغن نباتی و شکر و کاهش قیمت های جهانی غلات است. 

 

طبق این گزارش قیمت غلات 2.8 درصد نسبت به ماه مارس و 5 درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش یافته است و با این افت قیمت چهارمین کاهش پیاپی خود را رقم زده است. این کاهش قیمت عمدتا تحت تاثیر ذخایر بالای صادراتی و تجارت کند این محصول در سطح بین المللی بوده است. در میان غلات اصلی گندم با بیشترین افت قیمت رو به رو بوده است که تحت تاثیر انتظار افزایش تولید سال 2019 به رغم ذخایر صادراتی بالا ایجاد شده است. قیمت های جهانی ذرت نیز در این دوره به دنبال انتظارات برای افزایش برداشت محصول آمریکای جنوبی کاهش داشته اند. بالعکس، قیمت های جهانی برنج در این دوره ثبات نسبی را تجربه کرده اند.

 

قیمت های جهانی روغن های نباتی اما طبق اعلام فائو در این ماه با 1.1 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته مواجه بوده که تحت تاثیر افزایش در قیمت روغن پالم و سویا بوده است. علل عمده کاهش قیمت های جهانی روغن پالم افزایش تقاضای وارداتی این محصول و کاهش ذخایر از سوی کشورهای عمده صادرکننده این محصول گزارش شده است. علت افزایش قیمت های جهانی روغن سویا اما افزایش تقاضای داخلی ایالات متحده برای مصارف غذایی و بایودیزلی عنوان شده است. افزایش قیمت نفت خام نیز در افزایش شاخص قیمت روغن نباتی در این دوره موثر بوده  است. 

 

طبق اعلام فائو شاخص قیمت لبنیات نیز در این دوره 2.5 درصد افزایش یافته که تحت تاثیر افزایش در قیمت های جهانی کره، پودر شیر کامل و پنیر بوده است که با افزایش در تقاضای وارداتی در این دوره مواجه بوده اند. بالعکس، قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی برای دومین ماه متوالی به دنبال کاهش تقاضای جهانی این محصول کاهش یافته است. 

 

بنابراین گزارش قیمت های جهانی گوشت نیز درماه آوریل 2019 با 3 درصد افزایش رو به رو به بوده چراکه تمامی محصولات تشکیل دهنده این شاخص شامل گوشت خوک، گاو، گوسفند و مرغ با افزایش قیمت رو به رو بوده اند. بیشترین افزایش قیمت مربوط به گوشت خوک بوده است که به دنبال افزایش تقاضای وارداتی این محصول از سوی کشورهای آسیایی به ویژه چین اتفاق افتاده است. 

 

قیمت های جهانی شکر نیز در این دوره 0.8 درصد نسبت به ما مارس افزایش یافته است و با این افزایش 3.2 درصد نیز نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته بالاتر است. طبق گزارش فائو این افزایش قیمت عمدتا به علت افزایش در قیمت های جهانی نفت خام بوده است. افزایش قیمت های جهانی انرژی بر صادرات شکر برزیل تاثیرگذار بوده چراکه تولیدکنندگان را ترغیب به تبدیل چغندرقند به اتانول برای فروش در بازار داخلی می کند. از سوی دیگر ادامه افت ارزش پول برزیل در مقابل دلار آمریکا افزایش قیمت های جهانی را محدود کرده است.